x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe WikiLeaks bagă criza şi-n Polul Nord

WikiLeaks bagă criza şi-n Polul Nord

de Carmen Plesa    |    20 Dec 2010   •   20:01
WikiLeaks bagă criza şi-n Polul Nord
Sursa foto: /Thinkstock

143415-thinkstock78482507.jpgMoş Crăciun are probleme cu cei de la Securitatea Transporturilor din SUA, sindicatul elfilor, care produc jucării e revoltat de concurenţa piticilor din China, iar renul Rudolph a fost cât pe ce să-şi piardă rolul de căpitan de sanie. Toate aceste informaţii au ieşit la suprafaţă după ce WikiLeaks a dezvăluit o serie de emailuri cu caracter strict secret, de-ale lui Moş Crăciun, a anunţat cotidianul american The Metro West Daily News, într-un articol care parodiază criza provocată în SUA după ce site-ul în cauză a făcut publice o serie de documente secrete ale Departamentului de Stat American. Corespondenţa purtată de Moş Crăciun arată o serie de manipulări ce-i implică pe elfii care produc jucării, pe Rudolph, renul care conduce sania, dar şi Securitatea Transporturilor din SUA.

„Corespondenţa a fost postată în întregime de WikiLeaks şi a fost preluată de cotidianul Cryospheric Chronicle, care a editat anumite pasaje pentru a-i proteja pe elfii nevinovaţi”, scrie ziarul american.

Fanii lui Rudolph au aflat cu consternare că Moş Crăciun a încercat să scape de renul cu nas roşu ce conduce sania, pentru că îl consideră prea bătrân.

Una dintre corespondenţele Moşului arată că acesta a încercat să-l trimită pe Rudolph la azil, într-un parc tematic din Suedia, spunând că trecerea anilor a făcut ca ritmul acestuia să scadă, iar nasul să-i strălucească mai puţin.

Alt scandal care zguduie Polul Nord după „dezvăluiri” a pornit de la faptul că Moş Crăciun ar fi externalizat în China o parte din producţia de jucării, apelând la pitici chinezi în detrimentul elfilor. Din corespondenţă mai reiese faptul că Moşul intenţionează să reducă personalul de la Polul Nord, păstrând doar angajaţii care se ocupă de hrănirea renilor şi curăţarea grajdurilor. În urma dezvăluirilor, sindicatul elfilor ameninţă cu o grevă.

Pe de altă parte, autorităţile chineze s-au arătat dornice să se ocupe şi de distribuţia jucăriilor. Se pare însă că anumite ţări vor fi excluse de pe lista de cadouri a chinezilor.

O altă dezvăluire incendiară indică o stare de conflict între Moş Crăciun şi Securitatea Transporturilor din SUA. Autoritatea îi cere Moşului să se supună unei scanări corporale înainte de călătoria sa peste acoperişuri. Sacul cu jucării va fi scanat cu raze X înainte ca Moşul să coboare pe primul horn american.

Şi acestea nu sunt singurele probleme ale Moşului. Părinţii din SUA sunt revoltaţi după ce s-a descoperit că în corespondenţele sale Moş Crăciun se referea la copiii americani ca la „puştani răsfăţaţi şi needucaţi”, „mucoşi cerşetori”, „sugative de grăsimi şi dulciuri”.

×
Subiecte în articol: externe