x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Wojciech Jaruzelski a fost supus unei operaţii pentru cancer

Wojciech Jaruzelski a fost supus unei operaţii pentru cancer

24 Apr 2009   •   00:00

Fostul dictator polonez, generalul Wojciech Jaruzelski, în vârstă de 85 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale împotriva unei afecţiuni de origine canceroasă la faţă, a anunţat vineri Spitalul Militar din Varşovia, relatează AFP.



"Suntem siguri că nu s-a instalat metastaza. Considerăm că operaţia a reuşit, dar generalul va trebui în continuare să urmeze un tratatment de durată", a declarat Wojciech Lubinski, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Intervenţia a avut loc săptămâna trecută. Wojciech Jaruzelski a părăsit spitalul marţi.

La începutul anului 2008, generalul Jaruzelski a fost internat în spital din cauza unei pneumonii şi unei tulburări cardiace.

Wojciech Jaruzelski a condus Polonia în perioada 1981-1989. El a luat măsuri de reprimare, la sfârşitul lui 1981, împotriva mişcării sindicale Solidaritatea condusă de Lech Walesa, care a devenit în 1980 primul sindicat independent din lumea comunistă.

Fostul şef al statului polonez şi al Partidului Comunist din Polonia a fost pus sub acuzare în mod oficial în aprilie 2007 pentru "crime comuniste" din cauza instaurării în Polonia a legii marţiale la 13 decembrie 1981. El riscă să fie condamnat la pedeapsa cu închisoarea de 10 ani.

Acesta a facilitat, totuşi, tranziţia democratizării Poloniei, acceptând în 1989 să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă, reprezentată prin Solidaritatea, după care s-a retras de la putere, în 1990.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe