x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zarqawi - Renegat de familie

Zarqawi - Renegat de familie

de Ana Ilie    |    22 Noi 2005   •   00:00
Zarqawi  -  Renegat de familie

Familia il reneaga pe Abu Musab al-Zarqawi, liderul retelei al-Qaida in Irak, si se pare ca il cauta si-n gaura de sarpe pe teroristul care a revendicat atentatele din Iordania, pentru a-l ucide.

Americanii si-au gasit cel mai vajnic, dar si cel mai neasteptat aliat in razboiul impotriva terorismului: familia si tribul lui Abu Musab al-Zarqawi, liderul al-Qaida in Irak. Originara din Iordania, familia teroristului l-a renegat public pe acesta si a promis supunere regelui Abdallah al II-lea, intr-o declaratie publicata duminica in presa iordaniana, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Declaratia este adresata regelui Abdallah si semnata de 76 de membri ai familiei Khalayleh, parte a clanului Bani Hassan, din care provine al-Zarqawi, si condamna atentatele comise in Amman, revendicate de filiala al-Qaida din Irak. Fratele lui al-Zarqawi, Sayel Fadeel Nazzal Khalayleh, si varul sau promit supunere monarhului Iordaniei si "pretiosului regat".

DUPA ATENTATE. Aceasta luare de pozitie vine la putin timp dupa atacurile din Iordania, revendicate de al-Zarqawi si gruparea lui, si dupa ce teroristul a amenintat ca il va ucide pe regele Abdallah. Textul adauga ca familia Khalayleh, despre care se crede ca il cauta pe al-Zarqawi pentru a-l ucide, il reneaga pe acesta, precum si actele si declaratiile lui. "Nici o persoana care comite asemenea acte impotriva Iordaniei nu are legaturi cu Iordania, nu bea apa ei, prin urmare il renegam pana in ziua judecatii", mai sustine comunicatul.

×
Subiecte în articol: externe