x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul 447 / Leziunile victimelor întăresc ipoteza ruperii în aer a avionului

Zborul 447 / Leziunile victimelor întăresc ipoteza ruperii în aer a avionului

18 Iun 2009   •   00:00
Zborul 447 / Leziunile victimelor întăresc ipoteza ruperii în aer a avionului

Examinările celor 50 de cadavre găsite până acum în Atlantic îi fac pe experţi să afirme că aeronava Air France s-a rupt în aer. Ieri, jurnaliştii cotidianului brazilian "O Estado de S. Paulo" au scris că majoritatea victimelor au fost găsite fără haine şi că nu prezentau arsuri.



Frank Ciacco, un fost anchetator al Agenţiei americane pentru siguranţa aeriană, a declarat că "de obicei, atunci când victimele unui accident aviatic prezintă fracturi multiple la mâini şi picioare, asta înseamnă că, mai mult ca sigur, avionul s-a rupt de la jumătate. Iar această concluzie este întărită şi dacă sunt găsite bucăţi mari din avion".

Jack Casey, consultant în siguranţa aeriană, este de aceeaşi părere, anunţă Sky News. "Multiplele fracturi ale victimelor şi faptul că au fost găsite aproape dezbrăcate mă fac să cred că avionul s-a rupt în aer. Într-o astfel de situaţie, hainele sunt pur şi simplu smulse. Este ca şi cum te-ai lovi de un perete. Chiar şi în cazul în care victimele se aflau în scaune, efectul este nimicitor. Şi, cu siguranţă, majoritatea au murit înainte de impactul cu apa", a declarat Casey.

Forţele militare au recuperat peste 400 de bucăţi din aeronava prăbuşită în ocean. Aceste resturi din aeronavă şi trupurile au fost recuperate de nava amfibie Mistral a Marinei franceze, la circa 950 de kilometri de Arhipelagul Fernando de Noronha şi 1.450 de kilometri de Recife.

De altfel, nava braziliană Caboclo, încărcată "cu o cantitate importantă de fragmente şi bagaje" va ajunge mâine la Recife de unde sunt coordonate operaţiunile de căutare a avionului Airbus, care a dispărut deasupra Oceanului Atlantic în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord.

Autopsiile sunt efectuate la Institutul medico-legal din Recife, 49 din cele 50 de cadavre recuperate aflându-se deja aici. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe