x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata lui Putin comite noi crime. Zeci de victime, într-un atac rusesc asupra regiunii Dnipropetrovsk

Armata lui Putin comite noi crime. Zeci de victime, într-un atac rusesc asupra regiunii Dnipropetrovsk

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2024   •   11:30
Armata lui Putin comite noi crime. Zeci de victime, într-un atac rusesc asupra regiunii Dnipropetrovsk
Sursa foto: Hepta

Zeci de persoane au murit sau au fost rănite în urma unui atac rusesc asupra regiunii Dnipropetrovsk. Printre victime sunt mai mulți muncitori de la calea ferată. De asemenea, dronele și rachetele au lovit mai multe clădiri în care se aflau apartamente și magazine, susțin ucrainenii.

Atacul a avut loc vineri. Cel puțin opt persoane au murit și 25 au fost rănite, au anunțat oficialii locali, potrivit Reuters.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că atacul a afectat mai multe magazine ale unei clădiri rezidențiale și o gară din capitala regională, Dnipro. El a solicitat din nou apărare antiaeriană suplimentară de la aliații occidentali.

„Rusia trebuie trasă la răspundere pentru teroarea sa și fiecare rachetă, fiecare Shahed (dronă) trebuie doborâte. Lumea poate face acest lucru, iar partenerii noștri au capacitățile necesare”, a spus Zelenski.

Guvernatorul regiunii, Serhiy Lysak, a declarat că apărarea antiaeriană a doborât 11 din 16 rachete și nouă din 10 drone.

Gara vizată de atac a fost închisă, iar trenurile au fost redirecționate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac rusesc victime