x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski: Alianța dintre Rusia și regimuri precum cel nord-coreean devine din ce în ce mai puternică

Zelenski: Alianța dintre Rusia și regimuri precum cel nord-coreean devine din ce în ce mai puternică

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2024   •   22:54
Zelenski: Alianța dintre Rusia și regimuri precum cel nord-coreean devine din ce în ce mai puternică
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că relațiile cu partenerii țării sale ar trebui să se schimbe în lumina transferurilor nord-coreene de persoane și de arme către forțele ruse din Ucraina.

„Vedem că alianța dintre Rusia și regimuri precum cel nord-coreean devine din ce în ce mai puternică”, a declarat Zelenski în discursul său video de duminică, potrivit Reuters. „Nu este vorba doar despre transferul de arme, este vorba de fapt despre transferul de oameni din Coreea de Nord către forțele armate ale ocupanților”, a spus președintele ucrainean.

„Este evident că, în astfel de condiții, relația noastră cu partenerii noștri trebuie să evolueze”, a adăugat el.

„Linia frontului are nevoie de mai mult sprijin. Vorbim despre mai multe capacități cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina și mai multe provizii susținute pentru forțele noastre, mai degrabă decât despre o simplă listă de echipamente militare”, a transmis Zelenski.

Ministrul sud-coreean al apărării, Kim Yong-hyun, a declarat marți că „există o mare posibilitate” ca Coreea de Nord să desfășoare trupe pentru a ajuta Rusia în războiul cu Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat joi dacă Coreea de Nord își trimite trupele să lupte în Ucraina, a declarat reporterilor: „Aceasta pare a fi o altă știre falsă”.

(sursa: Mediafax)

×