x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski avertizează în privința pericolului unui atac al Rusiei asupra centralelor nucleare

Zelenski avertizează în privința pericolului unui atac al Rusiei asupra centralelor nucleare

de Redacția Jurnalul    |    26 Sep 2024   •   10:45
Zelenski avertizează în privința pericolului unui atac al Rusiei asupra centralelor nucleare
Sursa foto: Hepta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la Organizația Națiunilor Unite că Rusia plănuiește atacuri asupra centralelor nucleare din țara sa, avertizând asupra unui posibil „dezastru nuclear”, scrie BBC.

El a declarat că a primit informații care arată că Moscova folosește sateliți furnizați de alte țări pentru a aduna informații despre infrastructura nucleară a Ucrainei.

„Radiațiile nu respectă granițele statelor și multe națiuni ar putea resimți un efect devastator”, a avertizat Zelenski la Adunarea Generală a ONU.

Rusia a vizat în mod repetat instalațiile energetice din Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă în februarie 2022.

„Orice incident critic în sistemul energetic ar putea duce la un dezastru nuclear - o astfel de zi nu trebuie să vină niciodată”, a declarat Zelensky.

Zelenski a mai spus că Rusia a distrus toate centralele termice ale Ucrainei și o mare parte din capacitatea sa hidroelectrică ca o modalitate de a „chinui” ucrainenii înainte de iarnă. „Energia trebuie să înceteze să mai fie folosită ca o armă”, a spus el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×