x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vizită neanunțată a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Lituania

Vizită neanunțată a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Lituania

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   21:30
Vizită neanunțată a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Lituania
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit miercuri în Lituania, la începutul unui turneu în trei state baltice, pentru a discuta despre războiul dintre țara sa și Rusia și despre planurile Kievului de a adera la NATO și la Uniunea Europeană.

Anunțându-și vizita pe X, Zelenski a declarat că va merge în Letonia și Estonia în zilele următoare. Toate cele trei state baltice sunt membre ale UE și ale alianței militare NATO, relatează Reuters.

"Securitatea, integrarea UE și NATO, cooperarea în domeniul războiului electronic și al dronelor, precum și coordonarea în continuare a sprijinului european se află pe ordinea de zi", a declarat Zelenski.

Zelenski și președintele lituanian Gitanas Nauseda urmează să poarte discuții.

Liderul ucrainean va ține un discurs public.

"Președinții vor discuta despre războiul din Ucraina, despre sprijinul acordat Ucrainei și despre integrarea acesteia în Uniunea Europeană și în NATO", a precizat biroul lui Nauseda într-o declarație.

Având în vedere că perspectivele unui război prelungit sunt din ce în ce mai mari, Ucraina a făcut apel la aliații săi occidentali pentru mai multă asistență financiară și militară.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zelenski Zelenski