x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Ziua Internaţională în sprijinul victimelor torturii" - Tortura este inacceptabilă

"Ziua Internaţională în sprijinul victimelor torturii" - Tortura este inacceptabilă

26 Iun 2008   •   00:00
"Ziua Internaţională în sprijinul victimelor torturii" - Tortura este inacceptabilă

Tortura poate marca pe cineva pe viaţă şi lasă răni adînci.
Deşi numeroase ţări au ratificat deja Convenţia Naţiunilor Unite în sprijinul victimelor torturii, această practică este încă răspîndită în m



Tortura poate marca pe cineva pe viaţă şi lasă răni adînci.
Deşi numeroase ţări au ratificat deja Convenţia Naţiunilor Unite în sprijinul victimelor torturii, această practică este încă răspîndită în multe ţări.
Sunt folosite din ce în ce mai multe metode sofisticate, care lasă victimele, familiile lor şi chiar părţi întregi din unele societăţi cu traume severe.
Tortura este un fenomen ce îşi are originea în cele mai vechi timpuri. Orice practică posibilă, de la cele mai barbare, pînă la cele mai avansate din punct de vedere tehnic au fost şi încă sunt folosite pentru a tortura.

De aceea, Uniunea Europeană joacă un rol foarte activ în „Ziua Internaţională în sprijinul victimelor torturii“, a cărei dată consacrată este 26 iunie. Aceasta este un prilej de a aduce în atenţia publicului faptul că tortura există încă, iar Comisia Europeană susţine multe proiecte de luptă împotriva torturii şi ajută victimele acesteia.

audio
video
 

×
Subiecte în articol: externe