x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie 13 persoane audiate în cazul traficanților de persoane din Timișoara

13 persoane audiate în cazul traficanților de persoane din Timișoara

22 Aug 2019   •   17:12
13 persoane audiate în cazul traficanților de persoane din Timișoara

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Timişoara audiază, joi, 13 persoane, după cele nouă percheziţii care au avut loc dimineaţă la locuinţele a şapte suspecţi, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

În fapt, s-a reţinut că începând cu anul 2017 a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat în ceea ce priveşte recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a mai multor persoane de sex feminin, minore şi majore, în vederea obţinerii de foloase materiale, arată un comunicat al DIICOT remis AGERPRES.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că victimele erau transportate şi cazate de către liderul grupării în diferite locaţii de pe teritoriul României, Angliei, Franţei, Greciei şi Italiei, în vederea exploatării sexuale. De asemenea, acesta le solicita postarea unor anunţuri pe anumite site-uri de profil, iar la finalul activităţilor de prostituţie încasa sumele de bani obţinute de către victime.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, medii de stocare şi sume de bani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Procurorii DIICOT Timişoara au acţionat împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara în descinderile de joi. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş şi Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

AGERPRES

×