x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adriean Videanu, achitat de ÎCCJ în dosarul Romgaz-Interagro

Adriean Videanu, achitat de ÎCCJ în dosarul Romgaz-Interagro

de Vali Deaconescu    |    19 Dec 2022   •   13:39
Adriean Videanu, achitat de ÎCCJ în dosarul Romgaz-Interagro

Adriean Videanu a fost achitat de ÎCCJ în dosarul Romgaz-Interagro pentru că fapta nu există.

Adriean Videanu împreună cu omul de afaceri Ioan Niculae au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional, după ce Videanu ar fi vândut gaze naturale de la Romgaz la prețuri de patru ori mai mici companiei conduse de omul de afaceri Ioan Niculae.

”Vorbim pur și simplu de o achitare curată. Fapta nu există, a constatat Înalta Curte de Casație și Justiție, iar cu referire la acuzația de delapidare, Înalta Curte constată că fapta nu este de natură penală.

Deci pur și simplu a fost un act civil, un act comercial, o cu totul altă acțiune care nu avea ce să caute in spectrul penal, astfel încât domnul Videanu nici nu a invocat în cauză intervenția prescripției.

Ce am luptat să dovedim, că într-adevăr acuzațiile aduse sunt acuzații nedrepte, nedovedite și în primă instanță, Înalta Curte de Casație și Justiție constată că într-adevăr, domnul Videanu a fost și rămâne nevinovat. Deci este o decizie în primă instanță, după un proces care durează de mai bine de 5 ani”, a declarat Cristian Ene, avocatul lui Adriean Videan, la Antena 3 CNN.

Decizia nu este una definitivă.

Adriean Videanu, achitat de ICCJ în dosarul Romgaz-Interagro

×