x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu: 80.000 de cazuri de violență anul trecut, cu 5.000 mai multe decât în anul precedent

Gorghiu: 80.000 de cazuri de violență anul trecut, cu 5.000 mai multe decât în anul precedent

de Redacția Jurnalul    |    26 Sep 2023   •   18:15
Gorghiu: 80.000 de cazuri de violență anul trecut, cu 5.000 mai multe decât în anul precedent

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a anunțat că proiectul privind extinderea ordinului de protecție pentru orice victimă a violenței de orice fel este în dezbatere marți, la Senat, cu societatea civilă. Ea spune că numărul de cazuri a crescut cu 5.000 în 2022 față de anul precent.

Ministrul Justiției susține că numărul de cazuri de violență crește de la an la an.

„Doar în 2022, avem peste 80 mii de cazuri. Cu 5 mii mai mult decât în anul precedent. Iar anul acesta, numai pe violență domestică au fost înregistrate peste 38 de mii de sesizări! Victimele violenței domestice pot beneficia de ordin de protecție. Dar cum rămâne cu celelalte victime ale violenței care nu are loc în cadru familial?”, a declarat Alina Gorghiu.

Conform acestia, proiectul Ministerului Justiției și al Ministerului Afacerilor Interne extinde această măsură de protecție și pentru infracțiunile de hărțuire sexuală (inclusiv online), lovire, influențarea declarațiilor, urmărirea fără drept și repetată etc. Indiferent dacă agresorul este membru de familie sau coleg de facultate, de muncă sau chiar vecin.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu violență