x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie AMANARE pentru Kovesi: din 15 martie în 5 aprilie. Procuroarea „DIPI” a ramas NEJUDECATĂ de CSM

AMANARE pentru Kovesi: din 15 martie în 5 aprilie. Procuroarea „DIPI” a ramas NEJUDECATĂ de CSM

de Dan Constantin    |    16 Mar 2017   •   10:46
AMANARE pentru Kovesi: din 15 martie în 5 aprilie. Procuroarea „DIPI” a ramas NEJUDECATĂ de CSM

Kovesi nu a apărut ieri la CSM pentru a o apăra pe colega Mirică, aflată sub presiunea unei anchete disciplinare. Mirică Florentina, procuror sef sectie DNA, a avut în 15 martie un nou termen de judecată la Secția procurori în materie disciplinară.Dosarul 8/P/2016 al Inspectiei Judiciare o vizează pe Mirică în baza art 99.lit.j al Legii 303/2004, pentru felul în care a fost instrumentat dosarul DIPI  , care a fost pretextul pentru desființarea serviciului secret al Ministerului de Interne. 

Procurorii din CSM au dat un nou termen- 5 aprilie( acest an) -pentru judecare.Kovesi a venit la DNA la termenele  anterioare pentru a o susține pe Mirică.

 Amânarea poate fi interpretată în contextul  verificării  pe care o face Ministrul Justitiei asupra activitatii manageriale a conducerii DNAdupă decizia CCR.

 Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a dat ca termen păna la sfarsitul lunii martie pentru a anunta o concluzie a evaluarilor activitatii lui Lazăr Augustin și Kovesi Laura Codruța.

×