x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Anchetă în cazul unui deţinut dintr-un penitenciar din Brăila, care a decedat după un conflict cu colegul de celulă

Anchetă în cazul unui deţinut dintr-un penitenciar din Brăila, care a decedat după un conflict cu colegul de celulă

29 Ian 2019   •   10:55
Anchetă în cazul unui deţinut dintr-un penitenciar din Brăila, care a decedat după un conflict cu colegul de celulă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cercetează cazul unui deţinut în vârstă de 21 de ani din Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti care a decedat, duminica seara, la puţin timp după un conflict avut cu un coleg de celulă.

Tânărul, cunoscut cu antecedente medicale, a avut un conflict cu un coleg de celulă, dar niciunul dintre cei doi deţinuţi nu a dorit să depună reclamaţie pentru incident.

La o oră şi jumătate după ce au fost separaţi, tânărului i-a venit rău, iar personalul medical al Penitenciarului Tichileşti a intervenit pentru acordarea primului ajutor, acesta fiind dus la cabinetul medical.

"S-au efectuat manevrele de resuscitare de către personalul medical aflat în serviciu, iar concomitent a fost solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanţă prin Serviciul Unic de Urgenţă 112. Pacientul a fost preluat de echipajul ambulanţei. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical, a fost declarat decesul persoanei în cauză. Menţionăm faptul că persoana internată se află în evidenţele medicale cu o serie de afecţiuni", se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Penitenciarul Tichileşti.

Deţinutul se afla în Penitenciarul Tichileşti pentru o perioadă de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

"În conformitate cu prevederile legale, au fost anunţate conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, Poliţia, Serviciul de Medicină Legală, judecătorul de supraveghere a executării măsurilor educative privative de libertate, precum şi familia persoanei internate", se mai arată în comunicat. AGERPRES

×