x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mită între 1.500 și 13.500 de euro pentru angajare, la Oradea, primită de un asisent

Mită între 1.500 și 13.500 de euro pentru angajare, la Oradea, primită de un asisent

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2023   •   17:45
Mită între 1.500 și 13.500 de euro pentru angajare, la Oradea, primită de un asisent

Un asistent medical din Oradea a fost reținut, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape 30.000 de euro de la 7 persoane pentru a le ajuta să se angajeze la spital.

Procurorii DNA Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 mai, a lui Sorin Ioan Crăciun, la data faptelor asistent medical la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, ulterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bih, pentru 7 infracțiuni de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei COVID, Crăciun Sorin Ioan ar fi pretins şi primit de la 7 persoane sume între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum și alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor factori decidenți din conducerea celor două spitale și promițând că îi va determina pe aceștia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și infirmier, informează DNA.

Până în prezent, cele 7 persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani și foloasele respective.

Asistentul urmează să fie prezentat miercuri Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: asistent mită retinere