x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie AUR solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat

AUR solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat

01 Oct 2021   •   17:07
AUR solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat
Sursa foto: Lucian Alecu

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat, pe care îl consideră principalul responsabil moral pentru toate tragediile din ultimii ani petrecute în spitalele din țară.

„Cei șapte oameni care au murit astăzi la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța se adaugă altor zeci de bolnavi care au pierit cu zile în incendiile din unitățile spitalicești din România. Sunt zeci de victime și, după atâta vreme, niciun vinovat. Și de această dată, ca și de fiecare dată până acum, domnul Arafat ridică din umeri și promite că va analiza situația și va lua măsuri dure. Departamentul pentru Situații de Urgență este structura operațională cu atribuții de coordonare la nivel naţional a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor. Cine este șeful DSU încă din ianuarie 2014? Domnul Raed Arafat. Același domn Arafat care a promis că vom afla vinovații de la Colectiv, de la Piatra Neamț, de la Matei Balș, dar care nu a mișcat un deget în acest sens și nici ca tragediile să nu se mai repete”, a spus senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

George Simion, celălalt co-președinte al Alianței, spune că Raed Arafat trebuie „să dea socoteală”.

„Raed Arafat trebuie să plece acum! Și nu doar să plece, ci și să dea socoteală în fața legii pentru incompetența, iresponsabilitatea lui și complicitatea lui! Pentru oamenii care au murit în chinuri, sufocați și arși, pentru suferința provocată rudelor lor, vinovații trebuie să plătească! Iar mâine ieșim în stradă, așa cum am făcut-o și după Colectiv, pentru a ne arăta solidaritatea cu victimele nepăsării guvernanților. Ajunge cu atâtea sacrificii pe altarul incompetenței!”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Șapte persoane au murit în urma incendiului de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: george simion