x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Care sunt noile ACUZAȚII la adresa lui Sorin Blejnar

Care sunt noile ACUZAȚII la adresa lui Sorin Blejnar

07 Noi 2016   •   09:48
Care sunt noile ACUZAȚII la adresa lui Sorin Blejnar

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar este audiat luni de procurorii DNA Ploieşti într-un dosar privind favorizarea unei firme din domeniul IT, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, faptele au fost comise în anul 2011, când Blejnar se afla la conducerea ANAF. El ar fi acceptat atunci promisiunea unor sume de bani de la administratorul unei firme, în schimbul sprijinului pentru obţinerea unui contract de furnizare şi servicii IT.

În acelaşi dosar este vizat şi un fost director de achiziţii din cadrul ANAF, asupra căruia Sorin Blejnar şi-ar fi exercitat influenţa pentru încheierea contractului cu firma din domeniul IT, conform surselor judiciare.

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost adus luni cu mandat la DNA Ploieşti.

Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi acuzat de trafic de influenţă.

Pe 9 iunie, Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani închisoare cu executare în dosarul "Motorina", în care a fost acuzat, alături de soţii Radu şi Diana Nemeş, de complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat. Sentinţa nu este definitivă. www.agerpres.ro

×