x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cazul de la Caracal: Mama Luizei Melencu a refuzat să se prezinte la DIICOT

Cazul de la Caracal: Mama Luizei Melencu a refuzat să se prezinte la DIICOT

26 Sep 2019   •   14:34
Cazul de la Caracal: Mama Luizei Melencu a refuzat să se prezinte la DIICOT
Sursa foto: www.antena3.ro

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, a afirmat joi că, în cazul în care procurorii vor amenda familia Luizei pentru refuzul de a se prezenta la DIICOT pentru prelevarea de probe biologice, ar putea fi organizat un teledon pentru ca populaţia să ajute la achitarea sancţiunii.

Afirmaţia vine în contextul în care Monica Georgeta Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, nu s-a prezentat joi la DIICOT, unde a fost citată în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză şi efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

"Dacă le dă amendă (procurorii - n.r), nu ştiu, o să facem un teledon - populaţia, poporul să-i ajute să plătească amenda. Şi aşa sunt nişte oameni sărmani, săraci, amărâţi, se simt şi rău, n-au nici maşină cu ce să vină", a declarat Tonel Pop, la DIICOT.

Potrivit avocatului, poliţiştii care s-au deplasat la poarta familiei Melencu au prezentat "o citaţie în fals".

"Citaţia este invocată pentru a li se ridica probele ADN. Pentru a ridica probe de ADN trebuie să ai nişte ordonanţe sau o hotărâre judecătorească. Au venit la poartă şi au spus: veniţi cu noi în maşină că avem ordonanţă, că avem hotărâre. Deci, a venit poliţia la poartă. Eu am discutat cu ei şi au spus că se întorc cu actul şi în loc să se întoarcă cu actul, cu ordonanţa în baza căreia au venit şi au vrut să îi ia, s-au întors cu o citaţie în fals", a spus apărătorul.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, în baza ordonanţei de delegare emisă de către procurorii DIICOT - Structura Centrală, s-au prezentat luni la domiciliul Monicăi Georgeta Melencu, în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză şi efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

"S-a solicitat consimţământul părţii civile Monica Georgeta Melencu, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe", precizau anchetatorii.

Gheorghe Dincă a recunoscut, la audieri, că a ucis-o pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Pe 18 septembrie, DIICOT anunţa că oasele descoperite în zona de lizieră de pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, alta decât Alexandra Măceşanu. AGERPRES

×