x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cine numeste dispune! PRESEDINTELE DA INDICATII PROCURORULUI GENERAL!

Cine numeste dispune! PRESEDINTELE DA INDICATII PROCURORULUI GENERAL!

de Dan Constantin    |    09 Oct 2016   •   21:55
Cine numeste dispune! PRESEDINTELE DA INDICATII PROCURORULUI GENERAL!
Sursa foto: JacobStudio/Getty Images/iStockphoto

Modificarile propuse de Ministerul Justitiei la Legile Justitiei se referă și la procedura de numire a sefilor Parchetelor. Monica Macovei apară, intr-o opinie postată și preluata de Jurnalul.ro după Agerpres, legea pe care a impus-o ca ministru al Justitiei în 2005, ceea ce a condus la o politizare a parchetelor.

Varianta de a exclude  Executivul DIN CIRCUITUL DE NUMIRE A SEFILOR PARCHETELOR, este criticată de Macovei care sustine, aberant, ca CSM ARE ȘI ASA PREA MULTE SARCINI! 

Dacă se mentine procedura din 2005, ministrii Justitiei care fac propunerea Presedintelui pentru sefii marilor parchete și acesta face numirile , se perpetueaza un sistem de influente și de subordonare a procurorilor fata de politic. 

Basescu nu s-a sfiit sa indice și sa cheme la ordin procurorii generali sau sefii DNA. Klaus Iohannis,care l-a numit pe procurorul general  Lazăr, i-a solicitat acestuia, CONVOCAT LA COTROCENI, sa rezolve cu celeritate dosarele privind plagiatul lui Kovesi, si apoi, la pachet și dosarul revolutiei, ca sa nu bata la ochi!

×