x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cine sunt cei 6 români de pe lista „most wanted” de la Europol

Cine sunt cei 6 români de pe lista „most wanted” de la Europol

29 Sep 2022   •   22:15
Cine sunt cei 6 români de pe lista „most wanted” de la Europol

Lista celor mai căutaţi infractori din Europa cuprinde 93 de persoane din care 6 sunt cetățeni români, potrivit datelor oferite de Europol - agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii. Cei urmăriţi sunt suspecţi sau condamnaţi pentru fraude, trafic de droguri, trafic de persoane, jafuri şi omoruri. Unii au reuşit să se sustragă executării unor pedepse mari cu închisoarea.

Petrișor Lupu din Brăila este căutat pentru omor calificat.

În urma unei altercații, în vara anului 2006, Constantin Petrică, un spoitor din cartierul Livada, a decedat. S-a reținut că acesta a murit în urma aplicării mai multor lovituri de cuțit. 

În seara zilei de 11.06.2006, împreună cu alți membri ai grupului infracțional din care a făcut parte, au ucis intenționat un bărbat într-un loc public, lovindu-l cu diverse obiecte. Pentru participarea sa a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

Este căutat de autorități din decembrie 2013.

 

Bogdan Sorin Paiu este un traficant de droguri din Brașov, căutat pentru executarea a 9 ani de închisoare.

În perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020, a organizat un grup infracțional specializat în trafic de droguri de mare risc, în special cocaină, pe care a vândut-o pe raza municipiului Brașov. Tribunalul Brasov l-a condamnat la 9 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

Este dispărut din martie 2022.

 

Anamaria Radu-Stoica din Alba Iulia este căutată pentru infracțiunea de trafic de persoane și proxenetism.

Împreună cu alte persoane, a înființat un grup infracțional organizat în scopul exploatării sexuale a mai multor persoane de sex feminin, precum și în scopul facilitării practicării prostituției, unele dintre ele fiind minore. A fost condamnată la 10 ani de închisoare și este căutată din august 2012.

 

Dorel Radu din București este căutat pentru tentativă de omor.

La data de 26.01.2018, înarmat cu o bâtă de baseball, împreună cu alți doi autori, el a lovit persoana vătămată cu o intensitate deosebită, loviturile vizând atât corpul, cât și capul victimei. Pentru infracțiunea sa a fost condamnat la 7 ani și 6 luni închisoare.

Este dispărut din decembrie 2019.

 

Telu Constantin Amegică din satul Goanța, comuna Braniștea, județul Mehedinți, este căutat pentru savârșirea infracțiunii de omor.

În seara zilei de 26.11.2005, pe raza satului Goanța, comuna Braniștea, județul Mehedinți, a lovit victima în cap cu un corp dur, iar în urma leziunilor suferite, aceasta a decedat ziua următoare.

 

Claudiu Gheorghe Pîclișan din Vințu de Jos este căutat pentru proxenetism. El a primit o condamnare la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Împreună cu un alt inculpat, în perioada noiembrie 2004 - octombrie 2005, individul a recrutat și cazat mai multe persoane de sex feminin, minore și majore, în scopul exploatării sexuale.

 

×
Subiecte în articol: most wanted europol