x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu: A aterizat avionul care îl aduce înapoi în România pe criminalul din Berceni

Gorghiu: A aterizat avionul care îl aduce înapoi în România pe criminalul din Berceni

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2023   •   18:15
Gorghiu: A aterizat avionul care îl aduce înapoi în România pe criminalul din Berceni
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță că a aterizat, marți, avionul care îl aduce înapoi în România pe inculpatul Șerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei fetițe de 12 ani. „Nicio persoană nu este mai presus de lege”, spune Gorghiu.

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că a aterizat avionul care îl aduce înapoi în România pe inculpatul Șerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei fetițe de 12 ani.

„Cu privire la inculpat fusese dispusă, în lipsă, măsura arestului preventiv. Potrivit procedurii, el va fi prezentat la instanță pentru confirmarea acestei măsuri. Rămâne să vedem ce va decide instanța și, mai departe, continuă actele de urmărire penală, procedură care nu este publică. Nicio persoană nu este mai presus de lege. Nimeni nu se poate sustrage răspunderii în fața justiției naționale. Aceasta este normalitatea într-un stat democratic”, spune Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției dă asigurări că Ministerul Justiției va depune în continuare toate eforturile legale pentru ca fugarii să fie aduși înapoi in România.

„Cooperarea judiciară internațională în materie penală este esențială pentru combaterea infracționalității. Mulțumesc tuturor autorităților române și olandeze pentru buna colaborare”, a încheiat Gorghiu.

O escortă din cadrul Poliției Române a preluat, marți, din Regatul Țărilor de Jos, un bărbat, de 37 de ani, din județul Suceava, care era urmărit internațional, după ce a fost arestat preventiv pentru omor.

Tribunalul Amsterdam, în baza unui mandat european de arestare, a dispus, în 16 august, predarea inculpatului Șerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei minore de 12 ani, autorităților competente din România. Decizia instanței din Olanda este definitivă.

Trupul unei fete de 12 ani a fost găsit, în luna iunie, într-un sac, ascuns în lada unei canapele într-un apartament din Berceni.

„La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Național de Criminialistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuințe din mun. București, sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei”, a informat, marți, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat luni din oficiu după ce proprietarul unei locuințe din Sectorul 4 al Bucureștiului a găsit, după plecarea unor chiriaşi, în lada canapelei, un cadavru într-un sac.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: criminal berceni