x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM cere IJ şi SIIJ să facă verificări în legătură cu modul în care au acţionat procurorii din Caracal

CSM cere IJ şi SIIJ să facă verificări în legătură cu modul în care au acţionat procurorii din Caracal

26 Iul 2019   •   19:30
CSM cere IJ şi SIIJ să facă verificări în legătură cu modul în care au acţionat procurorii din Caracal
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a cerut vineri Inspecţiei Judiciare şi Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) să efectueze verificări în legătură cu modul în care un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a coordonat percheziţia la locuinţa bărbatului suspectat că a ucis o fată de 15 ani.

"Faţă de informaţiile semnalate de mass-media cu privire la cauza penală privind decesul unei tinere din judeţul Olt, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită Inspecţiei Judiciare şi Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie efectuarea tuturor verificărilor necesare cu privire la împrejurările şi modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a exercitat supravegherea activităţii de cercetare penală în cauză şi a coordonat activitatea de efectuare a percheziţiei domiciliare, precum şi cu privire la modul de soluţionare a cererilor înregistrate pe rolul Judecătoriei Caracal în această cauză. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a împrejurărilor de fapt şi de drept incidente în cauză", se arată într-un comunicat al CSM.

O fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Modul în care au acţionat autorităţile în acest caz va fi analizat şi de procurori de la Serviciul de Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General, dar va fi şi în atenţia CSAT.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: CSM caracal