x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM a constatat că Drulă a încălcat independența procurorilor prin acuzațiile la adresa DNA

CSM a constatat că Drulă a încălcat independența procurorilor prin acuzațiile la adresa DNA

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   18:15
CSM a constatat că Drulă a încălcat independența procurorilor prin acuzațiile la adresa DNA

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu cu pricire la posibila încălcare a independenței procurorilor după ce președintele USR, Cătălin Drulă, a spus că dosarul instrumentat de DNA este „cel mai mare malpraxis judiciar”.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila încălcare a independenței procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în raport cu afirmațiile formulate de liderii unui partid politic cu privire la instrumentarea unui dosar penal de către parchetul anticorupție, în cadrul căruia s-a impus formularea unor solicitări de ridicare a imunității față de foști membri ai Guvernului României”, transmite CSM într-un comunicat.

Astfel, marți, Secția pentru procurori, în unanimitate, a constatat încălcarea independenței procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție în raport cu afirmațiile formulate de Cărălin Drulă, președinte USR, în sensul că dosarul instrumentat de DNA este „cel mai mare malpraxis judiciar", fiind „un atac politic” al procurorilor anticorupție.

„Secția pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetățean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfășoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum și cu respectarea independenței procurorilor în privința soluțiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluționează și a separației puterilor în stat”, mai arată CSM,

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, la B1 TV, că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „cel mai mare malpraxis judiciar” pe care l-a văzut și a precizat că dosarul reprezintă „un atac politic”. El a mai spus că Vlad Voiculescu va rămâne pe lista de candidaţi ai USR pentru alegerile europarlamentare.

Președintele Klaus Iohannis a dat, luni, aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foștilor miniștri ai Sănătății – Vlad Voiculescu (USR) și Ioana Mihăilă (Reper), în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid, a anunțat Admninistrația Prezidențială. DNA a cerut Senatului României ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL), în dosarul achiziției de vaccinuri.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: CSM drula dna