x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Culturi de canabis, descoperite de procurorii DIICOT la Satu Mare şi Baia Mare

Culturi de canabis, descoperite de procurorii DIICOT la Satu Mare şi Baia Mare

12 Oct 2016   •   15:34
Culturi de canabis, descoperite de procurorii DIICOT la Satu Mare şi Baia Mare

Procurorii DIICOT au reţinut, miercuri, un bărbat sub acuzaţia că a amenajat o cultură de canabis în apartamentul părinţilor săi din municipiul Satu Mare, precum şi două culturi pe terenuri greu accesibile, situate în localităţi limitrofe municipiului Baia Mare, camuflate de vegetaţie forestieră.


Potrivit unui comunicat al DIICOT, Bogdan Adrian Mereuţi a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc fără drept în vederea consumului propriu.

Procurorii susţin că, în perioada 2012 - octombrie 2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Adrian Mereuţi a cultivat plante de canabis în mod clandestin, în scopul recoltării substanţei vegetale cu conţinut psihotrop şi comercializării acesteia - după uscare - unui cerc larg de consumatori de pe raza municipiului Baia Mare şi a localităţilor învecinate.

Acesta a cultivat plantele atât în interiorul apartamentului părinţilor săi, situat în municipiul Satu Mare (unde şi-a amenajat o cultură indoor), cât şi pe terenuri greu accesibile, situate în localităţi limitrofe municipiului Baia Mare, camuflate de vegetaţie forestieră.

Anchetatorii au descoperit două culturi indoor şi una outdoor de plante de canabis, fiind ridicate aproximativ 7 kg de muguri şi frunze de canabis, precum şi 32 de răsaduri de plante de canabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, o instalaţie de iluminare a plantelor, un calculator şi 2.000 de lei.

Adrian Mereuţi va fi prezentat Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. (Sursa: AGERPRES)

 

COMUNICATUL DIICOT

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Maramureș și procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit trei culturi de canabis, în municipiile Baia Mare, Satu Mare şi în localitatea Groşi. Aproape 7 kg. de muguri și frunze de canabis au fost ridicate în urma perchezițiilor.

 

În ziua de 11 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureș și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș au efectuat trei percheziţii la locuințele unui bărbat, de 34 de ani, din Baia Mare, bănuit de cultivarea ilicită de droguri de risc.

 

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite două culturi indoor şi una outdoor de plante de canabis și au fost ridicate aproximativ 7 kg. de muguri şi frunze de canabis, precum şi 32 de răsaduri de plante de canabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, o instalaţie de iluminare a plantelor, un calculator şi 2.000 de lei.

 

Polițiștii au stabilit că, în perioada 2012 – 2016, bărbatul ar fi cultivat plante de canabis atât în apartamentul din municipiul Satu Mare, cât şi pe terenul împădurit de pe raza localității Groşi, județul Maramureş.

 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă.

 

La activităţi au participat și polițiști de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş.

×
Subiecte în articol: canabis canepa diicot satu mare Baia Mare