x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cum a ratat Camelia Bogdan plecarea la Londra

Cum a ratat Camelia Bogdan plecarea la Londra

de Dan Constantin    |    13 Oct 2016   •   15:40
Cum a ratat Camelia Bogdan plecarea la Londra
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Judecătoare a Curții de Apel București, Bogdan Camelia (numită așa când este investigată de Inspecția Judiciară) sau Camelia Bogdan, cum figurează în petițiile pe adresa CSM, a intrat iar în atenție. Cererea doamnei judecător de a pleca la Londra pentru un stagiu de specializare a declanșat intervenția ministrului Justiției în ședința de plen a CSM din 6 octombrie. Fără discuția respectivă nu am fi aflat amănunte legate de condițiile studiilor avansate vizate de Camelia Bogdan. Raluca Prună a anunțat costul cursului – 7.000 lire sterline pe lună și durata întinsă pe 11 luni. S-a subînțeles că școlarizarea ar trebui plătită din bugetul pentru perfecționare profesională al unei instituții din subordinea MJ, iar pe parcursul acestuia, Camelia Bogdan era absolvită de sarcinile de la Curtea de Apel. Ministrul Justiției a ridicat și problema unor asemenea autopropuneri la specializări prin proceduri netransparente și neconcurențiale, care ,,mănâncă” din fondurile de specializare.

Decizia CSM nr. 21041/2016 a avut următoarea soluție: Plenul CSM a hotărât că nu poate fi avizată favorabil solicitarea formulată de doamna judecător Camelia Bogdan (nici Direcția afaceri europene, relații internaționale și programe, în particular, nici CSM, în general, nu are atribuții în avizarea deplasărilor în străinătate sau în verificarea existenței acordului instanţei pentru deplasări, atunci când aceste deplasări au loc la inițiativa magistraților, nici măcar în cazul activităților de formare profesională), întrucât în cazul deplasărilor în străinătate, la inițiativa magistratului, iar nu a CSM sau a instituțiilor coordonate, chiar dacă este vorba de activități de formare profesională, nu sunt aplicabile dispozițiile HG nr. 518/1995 privind drepturile și obligațiile personalului român trimis în străinătate.

Bodgan Camelia rămâne la vatră și așteaptă cu emoție o decizie a Secției judecători în materie disciplinară. Până acum a reușit să sară peste câteva termene pentru a nu se judeca pe fond cazul de incompatibilitate - servicii plătite și încasate pentru prestații angajate cu partea vătămată din TELEPATIA. Pe 2 noiembrie, ora 10, este citată din nou. Așteptăm cu interes.

Camelia Bogdan a fost ,,tamponată” în CSM chiar de ministrul Justiției, care nu vrea să-i aloce judecătoarei 110 mii de euro pentru studii la Londra

 

×