x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Decizie în dosarul Giga TV. Victor Hrebenciuc rămâne în închisoare

Decizie în dosarul Giga TV. Victor Hrebenciuc rămâne în închisoare

04 Mai 2022   •   11:35
Decizie în dosarul Giga TV. Victor Hrebenciuc rămâne în închisoare
Sursa foto: Matthew Ansley Unsplash.com

Judecătoria Sectorului 4 București a respins cererea de eliberare condiționată a fostului deputat PSD, Viorel Hrebenciuc. Acesta execută o condamnare de 3 ani în Penitenciarul Jilava. Decizia nu este însă definitivă.

El a fost condamntat definitiv la închisoare în 2021, în dosarul Giga TV. Acesta obţinut contopirea pedepselor primite în dosarele Giga TV, - 3 ani, şi retrocedările ilegale de păduri - 2 ani la Curtea de Apel București.

În dosarul Giga TV au mai fost condamnați fostul primar din  Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan - 4,6 a ni de ănchisoare cu executare, fosta directoare a CNA, Laura Georgescu - 4,4 ani cu executare, fost membru CNA, Narcisa Iorga - 3 ani închisoare cu suspendare.
La 17 septembrie 2013, CNA a decis, la propunerea Laurei Georgescu, retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.
"Ulterior, Narcisa Iorga l-a îndrumat pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul respectiv intenţiona să o formuleze. În acest context, Narcisa Iorga a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. Printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga s-a numărat şi fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc. Ca urmare a indicaţiilor primite, Ştefan i-a solicitat sprijin lui Hrebenciuc, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din CNA ca instituţia să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv", transmite DNA.

În urma solicitării, Viorel Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru ca CNA să revină asupra deciziei.
"Ca urmare a acestor acţiuni, după numai două săptămâni, la 1 octombrie 2013, s-a emis o altă decizie, nr. 514/ 2013, prin care s-a revocat decizia anterioară (6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă, din 10 membri prezenţi), precizându-se doar că argumentele conţinute în contestaţia depusă de postul de televiziune sancţionat au fost admise, fără a se mai realiza o analiză tehnică sau să se ţină cont dacă există un punct de vedere al specialiştilor din cadrul CNA, care să constate dacă susţinerile din contestaţie sunt temeinice şi legale. Prin acţiunea sa, Laura Georgescu a contribuit la cauzarea unei tulburări însemnate a activităţii CNA, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu şi încălcarea dispoziţiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis funcţionarea, în continuare, a unui post de televiziune căruia îi fusese retrasă în mod corect licenţa", arată DNA. 

×
Subiecte în articol: viorel hrebenciuc