x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Declarațiile defăimatoare îi aduc Cameliei Bogdan un nou proces

Declarațiile defăimatoare îi aduc Cameliei Bogdan un nou proces

de Redacția Jurnalul    |    23 Sep 2024   •   16:17
Declarațiile defăimatoare îi aduc Cameliei Bogdan un nou proces

Fosta judecătoare Camelia Bogdan, care a fost exclusă de două ori din magistratură, a fost chemată în judecată de Grivco.

Dosarul, așa cum apare pe portalul instanțelor de judecată just.ro, este în materie civilă, o acțiune în răspundere delictuală pentru declarații făcute de fostul magistrat la adresa Grivco. Magistrații de la Tribunalul București nu au fixat încă un prim termen în acest dosar.

La începutul acestui an Camelia Bogdan pierdea un alt proces cu Grivco, în care fusese acuzată de mai multe afirmații mincinoase făcute de fosta judecătoare. Judecătorii Curții de Apel București au admis cererea Grivco și au obligat-o pe Camelia Bogdan la plată.

Camelia Bogdan a fost exclusă definitiv din magistratură în 2022, după o decizie a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după un proces care a durat patru ani. Camelia Bogdan a fost acuzată de încălcarea statutului magistraților.

De altfel, inclusiv Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a respins Cameliei Bogdan marea majoritate a capetelor de cerere, formulată după excluderea sa din magistratură.

×