x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DIICOT: 26 de traficanţi de droguri şi etnobotanice, reţinuţi la Constanţa

DIICOT: 26 de traficanţi de droguri şi etnobotanice, reţinuţi la Constanţa

12 Apr 2017   •   14:03
DIICOT: 26 de traficanţi de droguri şi etnobotanice, reţinuţi la Constanţa

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO - Porturi Maritime Constanţa au efectuat 20 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de destructurare a trei grupări de traficanţi de droguri şi etnobotanice. 

În acest caz, au fost reţinuţi 26 de inculpaţi, ce urmează a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2015, pe raza judeţului Constanţa, trei grupuri de persoane, organizate pe baza relaţiilor generate de interese financiare şi de rudenie, au creat reţele de distribuţie a substanţelor cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice) şi a drogurilor (canabis) către numeroase persoane, în special tineri. 

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate o cultură indoor de canabis, droguri de risc (canabis, Xanax), aproximativ 1.300 grame substanţă vegetală susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive, dispozitive de preparare, porţionare şi ambalare a dozelor de droguri, precum şi sume de bani în valoare totală de peste 75.600 lei. 

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Constanţa - Serviciul de Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic, precum şi al Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" Constanţa, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale. AGERPRES

×