x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA cere ridicarea imunității ministrului Agriculturii. Ce spune Adrian Chesnoiu

DNA cere ridicarea imunității ministrului Agriculturii. Ce spune Adrian Chesnoiu

23 Iun 2022   •   16:40
DNA cere ridicarea imunității ministrului Agriculturii. Ce spune Adrian Chesnoiu
Sursa foto: Adrian Chesnoiu/a3

DNA a anunțat că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

În urma solicitării DNA către Camera Deputaților pentru ridicarea imunității, Adrian Cehsnoiu ar vrea să-și anunțe demisia din funcția de ministru al Agriculturii și din toate funcțiile din PSD.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg o parte din subiectele concepute pentru probele scrise la patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele ar fi ajuns ulterior la patru candidați „agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

Procurorii menționează că „la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”.

Cererii transmise procurorului general al PICCJ i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de șase volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Surse judiciare susțin că este vizat ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu.

×
Subiecte în articol: dna Adrian Chesnoiu