x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doliu în justiția română! A murit Nicolae Cochinescu, fostul Procuror General al României și fost judecător CCR

Doliu în justiția română! A murit Nicolae Cochinescu, fostul Procuror General al României și fost judecător CCR

de Vali Deaconescu    |    19 Mai 2023   •   19:11
Doliu în justiția română! A murit Nicolae Cochinescu, fostul Procuror General al României și fost judecător CCR

Nicolae Cochinescu, fostul Procuror General al României și fost judecător CCR, a murit. Anunțul a fost făcut de către Curtea Constituțională a României

“Curtea Constituțională a României anunță cu profund regret decesul fostului judecător Nicolae Cochinescu.

A absolvit Facultatea de Drept din București în 1961 și a fost procuror începând din anul 1962, parcurgând toate gradele. A deținut funcția de procuror general financiar la Curtea de Conturi (1993-1996) și funcția de procuror general al României (1996-1997). A activat ca avocat cu cabinet individual, în cadrul Baroului București (2000-2001), și a fost membru în Consiliul Superior al Magistraturii (1993), până la numirea în funcția de procuror general financiar.

Numit judecător al Curții Constituționale în anul 2001 pentru un mandat de 9 ani și autor a numeroase cărți, articole și studii publicate în revistele de specialitate, va rămâne în memoria publică drept o personalitate marcantă a vieții juridice în Romania și un factor de echilibru, rațiune și înțelepciune, punând în slujba justiției constituționale întreaga sa experiență profesională.

Membrii Curții Constituționale și toți cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut și de a fi lucrat împreună cu Nicolae Cochinescu îi vor purta o binemeritată prețuire și o neștearsă amintire.

Condoleanțe familiei îndoliate”

 

Mesaj de condoleanțe transmis de Curtea de Conturi a României

            Colectivul Curții de Conturi a României își exprimă profundul regret pentru trecerea în neființă a fostului procuror general financiar al instituției, domnul Nicolae Cochinescu, participant activ la reclădirea organizațională a Curții în primii ani după reînființarea acesteia (1993-1996).

Primim cu tristețe vestea pierderii fostului nostru coleg și transmitem pe această cale familiei și celor apropiați sincere condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească!

×