x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal, după ce femeia gravidă din Gorj a fost operată de hernie

Dosar penal, după ce femeia gravidă din Gorj a fost operată de hernie

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2023   •   11:14
Dosar penal, după ce femeia gravidă din Gorj a fost operată de hernie

A fost deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu în cazul medicilor care au operat femeia de 35 de ani, din Tismana, județul Goj, de hernie, fără să își dea seama că aceasta era gravidă în 9 luni.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Gorj s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu, după informațiile apărute în spațiul public, referitoare la o intervenție chirurgicală efectuată de medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu asupra unei femei de 35 de ani, din orașul Tismana.

O femeie în vârstă de 35 de ani, din Tismana, județul Gorj, gravidă în 9 luni, a fost operată greșit de medicii din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu, care au confundat sarcina cu o hernie abdominală. Medicii au fost chemați miercuri să dea explicații.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au transmis că pacienta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe sâmbătă, în data de 19 august, cu dureri abdominale și prezența unei eventrații abdominale post operatorie supraombilicală strangulată, care a fost parțial redusă în urma manevrelor de taxis (manevre de presiune cu ajutorul mâinii, efectuate în scopul reducerii unei hernii strangulate) efectuate de medic. Pentru a urma să fie supusă unor investigații amănunțite, femeia a declarat pe propria răspundere că este exclus să fie însărcinată.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: femeie gravida gorj