x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Cum a convins judecătorii să amâne decizia de extrădare

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Cum a convins judecătorii să amâne decizia de extrădare

01 Iun 2022   •   15:35
Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Cum a convins judecătorii să amâne decizia de extrădare
Sursa foto: Antena 3

Fostul ministru al Turismului rămâne în arest în Bulgaria, după ce judecătorii au decis să amâne pronunțarea hotărârii cu privire la extrădare pentru data de 8 iunie. Decizia instanței a venit după ce Elena Udrea a început să plângă și a cerut magistraților să-și vadă copilul.

„Justiția din România are probleme grave care ar trebui remediate”, a spus fostul demnitar, explicând că acesta este motivul pentru care „în toate țările din Europa” solicitările țării noastre sunt respinse.

Ea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare, pe 7 aprilie, în dosarul Gala Bute. În ziua pronunțării sentinței a fugit din țară și a fost prinsă la Kulata, înainte de a trece frontiera în Grecia. 

Tribunalul din Blagoevgrad a decis, pe 20 aprilie, ca Elena Udrea să fie extrădată în România dar avocații acesteia au atacat hotărârea cu apel. 

Ei au depus documente și plângeri împotriva extrădării, motivând printre altele că în România i s-ar încălca dreptul la un proces echitabil și condițiile improprii din închisoare. 

În țară, Udrea și-ar efectua pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor. 

În iunie 2018, fostul demnitar a fost condamnat la 6 luni de închisoare în dosarul Gala Bute dar se afla în Costa Rica. În octombrie 2018, Elena Udrea a fost reținută de Interpol în Costa Rica. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă. A revenit în țară în 8 iulie 2019.

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea