x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul procuror general Ilie Botoş solicită eliberarea din funcţie prin pensionare

Fostul procuror general Ilie Botoş solicită eliberarea din funcţie prin pensionare

17 Oct 2016   •   15:33
Fostul procuror general Ilie Botoş solicită eliberarea din funcţie prin pensionare

Fostul procuror general Ilie Botoş, în prezent încadrat ca procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, solicită eliberarea din funcţie prin pensionare. 

Cererea de eliberare din funcţie prin pensionare se află pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a plenului Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care va avea loc marţi. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 5 octombrie, decretul privind trecerea în rezervă a generalului cu patru stele Ilie Botoş din Ministerul Apărării Naţionale, la 15 octombrie, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

În septembrie, fostul procuror general al României Ilie Botoş a cerut CSM să îi înceteze detaşarea la Ministerul Afacerilor Interne. 

În 10 martie 2014, Secţia pentru procurori a CSM hotărâse detaşarea în cadrul MAI, pe o perioadă de trei ani, a lui Botoş, procuror militar în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Detaşarea a fost făcută la solicitarea MAI. 

În 13 februarie 2013, fostul procuror general Ilie Botoş fusese detaşat la Cancelaria prim-ministrului, la cererea premierului Victor Ponta. Anterior, el a fost detaşat la Ministerul Apărării Naţionale. 

În perioada 2003 - 2006, Botoş a îndeplinit funcţia de procuror general al României. În iulie 2006, a demisionat din această funcţie, la o zi după ce şefii SRI, SIE şi DGIPI făcuseră acelaşi lucru, în urma dispariţiei omului de afaceri Omar Hayssam, acuzat de fapte de terorism. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ilie botos