x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul secretar de stat Horaţiu Anghelescu, adus cu mandat pentru audiere într-un dosar de evaziune

Fostul secretar de stat Horaţiu Anghelescu, adus cu mandat pentru audiere într-un dosar de evaziune

02 Mar 2017   •   11:10
Fostul secretar de stat Horaţiu Anghelescu, adus cu mandat pentru audiere într-un dosar de evaziune
Sursa foto: Foto: buzaumedia.ro

Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor în perioada guvernului Cioloş, a fost ridicat de poliţiştii buzoieni joi dimineaţa pentru a fi adus cu mandat pentru audiere, la locuinţa sa din municipiul Buzău având loc şi o percheziţie, desfăşurată sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit unor surse judiciare. 

Horaţiu Anghelescu, care este şi preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia Buzău, a fost dus pentru audieri la sediul IPJ Buzău, iar de la locuinţa sa au fost ridicate mai multe documente, potrivit surselor menţionate. 

În dosarul respectiv este vorba de operaţiuni fictive cu cu materiale de construcţii, achiziţii şi prestări de servicii, au mai precizat sursele judiciare. 

Poliţiştii buzoieni efectuează joi dimineaţă 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din trei judeţe şi din municipiul Bucureşti, bănuite de evaziune fiscală. 

'Activităţile se desfăşoară la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava şi din municipiul Bucureşti. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite', se precizează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de IPJ Buzău. 

Potrivit sursei citate, cei în cauză, prin acţiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor implicate în circuitul infracţional a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal T.V.A şi diminuând artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei. 

Poliţiştii pun în aplicare 15 mandate de aducere, iar la activităţi participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Vrancea, Suceava, precum şi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cercetările urmând să fie continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. AGERPRES

×