x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Grupare de proxeneţi din Piatra Neamţ, destructurată de procurorii DIICOT

Grupare de proxeneţi din Piatra Neamţ, destructurată de procurorii DIICOT

11 Noi 2016   •   16:53
Grupare de proxeneţi din Piatra Neamţ, destructurată de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ au reţinut, vineri, şase membri ai unei grupări specializate în racolarea de tinere din familii dezorganizate sau centre de plasament, fetele fiind obligate să se prostitueze pe 
şoseaua de centură a municipiului Piatra Neamţ. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acest caz au fost reţinuţi Lăcrămioara Lupu, Ioan Vlăduţ Lupu, Alisa Vitan, Abbas Shams Addin, Gabriel Zmeu şi Edera Maria Darandoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. 

Procurorii susţin că, începând cu anul 2015, pe raza municipiului Piatra Neamţ a fost constituit un grup infracţional specializat în exploatarea sexuală a unor tinere, majore şi minore, provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament. 

Gruparea era coordonată de Lăcrămioara Lupu, iar Vlăduţ Lupu, Alisa Vitan şi Abbas Shams Addin, zis "Turcu", aveau ca atribuţii racolarea, supravegherea, transportul şi cazarea tinerelor dispuse să practice prostituţia. 

Anchetatorii arată că, în cursul anului 2015, Lăcrămioara Lupu a determinat-o pe Alisa Vitan să practice prostituţia şi să racoleze şi alte persoane de sex feminin provenite din centre de plasament, care să practice prostituţia sub coordonarea lor. În baza acestei înţelegeri, cele două au racolat mai multe minore pe care le-au transportat în zona unui magazin de pe şoseaua de centură a municipiului Piatra Neamţ şi le-au obligat să găsească clienţi cu care să întreţină relaţii sexuale. 

Anchetatorii mai arată că minorele erau determinate prin ameninţări şi violenţe fizice să stea pe şoseaua de centură circa 8 - 10 ore, indiferent de condiţiile meteo, pentru a obţine o sumă minimă de bani. 

Dacă minorele nu realizau sumele stabilite de Lăcrămioara Lupu, atunci erau ameninţate cu acte de violenţă care urmau a fi exercitate de Ioan Vlăduţ Lupu sau Abbas Sahm Addin. Minorele erau supravegheate de către membrii grupului, iar tarifele pe care acestea le solicitau clienţilor erau stabilite de către Lăcrămioara Lupu. În cazul în care victimele nu reuşeau să realizeze un venit minim, erau certate, ameninţate cu acte de violenţă sau agresate fizic. 

Totodată, Lăcrămioara Lupu şi ceilalţi membri ai grupării le solicitau fetelor în mod repetat să sustragă bunuri sau sume de bani de la persoanele cu care acestea întreţineau relaţii sexuale, să îşi atragă clienţii în zone izolate unde să poată fi tâlhăriţi de către ceilalţi membri ai grupării, bazându-se pe faptul că aceştia nu vor depune plângere pentru a nu se face de ruşine. 

Lăcrămioara Lupu, Ioan Vlăduţ Lupu, Alisa Vitan şi Abbas Shams Addin vor fi prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În schimb, Gabriel Zmeu şi Edera Maria Darandoi au fost puşi sub control judiciar. 

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale. AGERPRES

×