x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Hotărârea Senatului privind cererea de urmărire penală în cazul Oprea, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea Senatului privind cererea de urmărire penală în cazul Oprea, publicată în Monitorul Oficial

03 Feb 2016   •   20:39
Hotărârea Senatului privind cererea de urmărire penală în cazul Oprea, publicată în Monitorul Oficial
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Hotărârea Senatului privind cererea de urmărire penală a fostului viceprim-ministru şi ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial.

Senatul a încuviinţat, în şedinţa plenului de miercuri, solicitarea Justiţiei cu 102 voturi "pentru" şi 30 "împotrivă", un vot fiind anulat. Votul a fost secret cu bile.

În proiectul de hotărâre se arată că Senatul cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, în perioada ianuarie 2014 - noiembrie 2015, şi fost viceprim-ministru pentru securitate naţională, în perioada martie 2014 - noiembrie 2015, "pentru faptele care fac obiectul dosarului nr. 905/P/2015 al DNA - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Dosarul îl vizează pe Gabriel Oprea în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Conform DNA, una dintre infracţiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere. Cea de a doua infracţiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

×
Subiecte în articol: gabriel oprea urmarit penal