x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie IJ: O nouă acţiune disciplinară împotriva fostei judecătoare Camelia Bogdan

IJ: O nouă acţiune disciplinară împotriva fostei judecătoare Camelia Bogdan

24 Mar 2017   •   19:34
IJ: O nouă acţiune disciplinară împotriva fostei judecătoare Camelia Bogdan

Inspecţia Judiciară a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii începerea cercetării disciplinare faţă de fosta judecătoare Camelia Bogdan, pentru nerespectarea repartizării unui dosar. 

Potrivit unor oficiali din IJ, inspectorii au exercitat acţiunea disciplinară împotriva fostei judecătoare Camelia Bogdan, pentru încălcarea dispoziţiilor art. 99 lit.o) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu privire la nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor. 

În mod concret, Camelia Bogdan, fostă judecătoare la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşti, ar fi primit mai multe dosare spre judecare, în ianuarie 2016, care iniţial fuseseră repartizate unui alt judecător, dar care intrase în concediu. 

După ce judecătorul titular a revenit din concediu, Camelia Bogdan ar fi păstrat un dosar, în care a dispus, în luna mai 2016, confiscarea unor sume de bani, printre cei vizaţi fiind şi notarul Jan Andrei, soţul Laurei Andrei, şefa Tribunalului Bucureşti. 

Inspecţia Judiciară consideră că fosta judecătoare Camelia Bogdan a încălcat dispoziţiile legale privind repartizarea aleatorie şi continuitatea completului de judecată, deoarece a păstrat acel dosar şi l-a finalizat, deşi era obligată să îl transmită judecătorului titular. 

În consecinţă, Inspecţia Judiciară solicită Consiliului Superior al Magistraturii începerea cercetării disciplinare împotriva Cameliei Bogdan. 

Pe 8 februarie, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistraţi care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat în incompatibilitate/conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei şi corupţiei funcţionarilor APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA. AGERPRES

×