x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Încă 48 de noi plângeri, în dosarul “Burnei”

Încă 48 de noi plângeri, în dosarul “Burnei”

de Monica Cosac    |    16 Dec 2016   •   13:54
Încă 48 de noi plângeri, în dosarul “Burnei”
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

După ce a fost pus sub acuzare pentru 15 cazuri de luare de mită şi experimente pe copii, alte 48 de persoane l-au reclamat pe medicul Gheorghe Burnei, în ultimele zile, potrivit unor surse judiciare. În urma percheziţiilor, anchetatorii au luat de la Spitalul “Marie Curie”,  mii de foi de observaţii, radiografii şi dispozitive medicale care au legătură cu aceste cazuri.

 

Anchetatorii au verificat peste 10.000 de foi de observaţie ale unor copii consultaţi sau operaţi de Gheorghe Burnei, după ce 48 de noi plângeri care îl vizează pe chirurgul ortoped au fost înregistrate în ultimele zile, au declarat surse judiciare, citate de News.ro. La finalul percheziţiilor de miercuri, care au avut loc în două cabinete ale Clinicii de Ortopedie a unităţii medicale şi un derpozit, anchetatorii au ridicat câteva sute de foi de observaţii şi mii de radiografii care au legătură cu ultimele plângeri.

De asemenea, poliţiştii au fotografiat şi au ridicat un panou de la intrarea în secţia de Ortopedie a spitalului, pe care scrie: “Ortopedia pediatrică este ştiinţă, artă şi predicţie. Prof. Dr. Gheorghe Burnei”.

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut sâmbătă noapte de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru 15 fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă a lui Burnei şi a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, decizie care nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Până acum, anchetatorii au audiat 26 de persoane în acest caz.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă, procurorii au arătat că, în perioada 26 octombrie - 24 noiembrie, Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita varia între 50 de lei şi 1.350 de euro. Din datele existente până în prezent în dosar, cunoscutul ortoped ar fi făcut experimente pe copii în peste 20 de cazuri, însă procurorii susţin că există suspiciunea rezonabilă ca numărul faptelor de care ar putea fi acuzat Burnei să crească, deoarece acuzaţiile care i se aduc privesc faptele săvârşite în doar o parte din perioada supusă cercetărilor.

×