x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE: Judecătorii ÎCCJ au respins contestația lui Dragnea în dosarul Referendumului. Avocații cer anularea pedepsei

UPDATE: Judecătorii ÎCCJ au respins contestația lui Dragnea în dosarul Referendumului. Avocații cer anularea pedepsei

10 Apr 2017   •   13:19
UPDATE: Judecătorii ÎCCJ au respins contestația lui Dragnea în dosarul Referendumului. Avocații cer anularea pedepsei
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

UPDATE: Magistrații vor decide pe 24 aprilie asupra cererii avocaților de anulare a pedepsei.

Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins contestația avocaților lui Liviu Dragnea, față de sentința în dosarul Referendumului.

Curtea Supremă dezbate contestația preşedintelui PSD la condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare primită în dosarul „Referendumul”.

Liviu Dragnea a cerut anularea pedepsei invocând că motivarea deciziei definitive nu a fost semnată de judecătorii care au pronunţat-o.

Doi dintre magistraţi, printre care şi fosta şefă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, nu mai erau în posturi la momentul apariţiei motivării.

Apărătorii liderului PSD au cerut, în cadrul termenului de luni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, înscrisuri şi o expertiză informatică asupra sistemului ECRIS, aplicaţie folosită la nivelul instanţelor judecătoreşti pentru managementul electronic al dosarelor, având suspiciuni că motivarea nu a fost redactată în termen de 30 de zile. De asemenea, avocaţii au cerut şi copii după cererile de pensionare ale judecătoarelor Livia Stanciu şi Luminiţa Zglimbea.

Solicitarea avocaţilor lui Liviu Dragnea a fost respinsă de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

×