x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Klaus Iohannis atacă la CCR modificările Legii poliţiei judiciare

Klaus Iohannis atacă la CCR modificările Legii poliţiei judiciare

de Redacția Jurnalul    |    10 Noi 2023   •   11:11
Klaus Iohannis atacă la CCR modificările Legii poliţiei judiciare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale vineri, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare.

„Legea supusă controlului de constituționalitate realizează o serie de intervenții legislative asupra Legii nr. 364/2004, în sensul detalierii surselor de proveniență ale polițiștilor din poliția judiciară, care vor dobândi calitatea de organe de cercetare penală, a condițiilor pentru obținerea avizului de desemnare în poliția judiciară, stabilirii situațiilor în care poate fi retras avizul de desemnare în poliția judiciară și a procedurii aferente, respectiv reglementării situațiilor de încetare a calității de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare”, trasnsmite Klaus Iohannis.

El apreciază că, prin conținutul său normativ, legea supusă controlului de constituționalitate contravine dispozițiilor art. 1 alin. (3) și alin. (5), art. 61 alin. (1) și art. 147 alin. (4) din Constituție.

„Vă solicit să admiteți sesizarea de neconstituționalitate și să constatați că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare este neconstituțională”, solicită șeful statului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis