x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi lideri de grupări infracționale, condamnați în România, depistați în Spania

Doi lideri de grupări infracționale, condamnați în România, depistați în Spania

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2024   •   11:15
Doi lideri de grupări infracționale, condamnați în România, depistați în Spania

Doi români urmăriți internațional, condamnați pentru trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat, au fost prinși în Spania.

Prin coordonarea de la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul Atașatului de Afaceri Interne al Poliției Spaniole la București, Unitatea specializată în localizarea persoanelor urmărite din cadrul Poliției Naționale Spaniole a reușit localizarea și reținerea, în localitatea Alicante, a doi cetățeni români, urmăriți internațional.

Este vorba despre Gheorghe Alin Urcan, Turda, Cluj, și de Dan Andrei Mureșan, din Câmpia Turzii, Cluj.

Urcan se sustrage de la executarea pedepsei de 6 ani și 7 luni de închisoare pentru infracțiuni de constituire de grupo infracțional organizat și de trafic de droguri de mare risc. Mureșan este sub mandat de arestare preventivă peentru o perioadă de 30 de zile pentru operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, acesta fiind fiind urmărit internațional.

Cei doi ar fi liderii unor grupări destructurate prin acțiuni anterioare.

Aceștia urmează a fi aduși în țară, conform procedurilor legale.

La datele de 2 aprilie 2024, respectiv 9 mai 2024, au fost efectuate două acțiuni de amploare, desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT, prin care au fost destructurate două grupări implicate în trafic de droguri, spălare de bani, operațiuni cu substanțe dopante de mare risc, operațiuni ilegale cu precursori de droguri și grup infracțional organizat, în urma cărora a fost dispusă, de Tribunalul Cluj, măsura arestării preventive, față de 18 persoane.

De asemenea, au fost confiscate și cantități importante de substanțe anabolizante, dar și precursori de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, precum și peste 1.700.000 de lei, 400.000 de euro și 7 autoturisme, cu o valoare estimată de peste 600.000 de euro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: grupari infractionale prinsi