x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie LOVITURĂ pentru patronul Interagro. Ce se va întâmpla cu Ioan Niculae

LOVITURĂ pentru patronul Interagro. Ce se va întâmpla cu Ioan Niculae

18 Ian 2022   •   13:42
LOVITURĂ pentru patronul Interagro. Ce se va întâmpla cu Ioan Niculae

Cererea de liberare condiționată a patronului grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost respinsă de Tribunalul Constanţa. Acesta a efectuat 11 luni de închisoare din pedeapsa de 5 ani.

Deși cererea i-a fost acceptată de Judecătoria Medgidia, la 10 noiembrie 2021, acum Tribunalul Constanţa a admis contestaţia DNA şi a decis că omul de afaceri va rămâne în închisoare. Ioan Niculae are dreptul să depună o nouă cerere peste 3 luni. 

"În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.2 lit.a Cpp, admite contestaţia declarată de către DNA - Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr.2420/10.11.2021, pronunţată în dosarul nr.7971/256/2021 al Judecătoriei Medgidia. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi, soluţionând cauza, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Niculae Ioan. Stabileşte termen de 3 luni, la expirarea căruia propunerea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. Înlătură din sentinţa penală contestată dispoziţiile de admitere a propunerii de liberare condiţionată şi de punere în libertate a condamnatului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 18.01.2022", se arată în decizia tribunalului.

Ioan Niculae a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la data de 18 februarie 2021, la 5 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

În dosarul Interagro a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare și soția acestuia, Nicoleta Mariana Toncea, pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani. 

Totodată, a fost achitat pentru trafic de influenţă Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte PSD Brăila.

 

×
Subiecte în articol: ioan niculae interagro