x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mazăre cere din Madagascar anularea condamnării la 9 ani de închisoare

Mazăre cere din Madagascar anularea condamnării la 9 ani de închisoare

12 Mar 2019   •   09:58
Mazăre cere din Madagascar anularea condamnării la 9 ani de închisoare
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Radu Mazăre a contestat din Madagascar condamnarea la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri din Mamaia. Contestaţia fostului primar al Constanţei a fost depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), dar magistraţii nu au stabilit încă un termen de judecată. Radu Mazăre se află în Madagascar din decembrie 2017. Mazăre a fost condamnat definitiv pentru atribuirea ilegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul ridicându-se la 114 milioane de euro.

Radu Mazăre a depus la Curtea Supremă, prin intermediul avocaţilor săi, o contestaţie în anulare a deciziei ÎCCJ de pe 8 februarie 2019, prin care a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul retrocedărilor nelegale din Mamaia. Aceeaşi măsură a fost luată şi de alţi patru condamnaţi din dosar, procesul aflându-se, deocamdată, la faza de cameră preliminară.

Radu Mazăre a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la şase ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma contopirii pedepselor fiind stabilită o pedepsă de şapte ani de detenţie, căreia i s-a adăugat un spor de doi ani. De asemenea, a mai fost condamnat şi la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi pe o durată de trei ani, după executarea pedepsei principale

Au mai contestat decizia ÎCCJ Paraschiva Barbu - condamnare cu suspendare, Marius Puşcaşi - condamnat la trei ani de închisoare, Carmen Puşcaşi şi Horaţiu Dima - şase ani de închisoare. În acelaşi dosar, fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi confiscarea echivalentului în lei al sumei de 957.107 euro. 

36 de condamnaţi la un prejudiciu de 114 milioane de euro

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la patru ani pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu un spor de un an. Fostul acţionar al clubului Dinamo, Dragoş Săvulescu, a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare. În total, 36 de persoane au fost condamnate în dosar, unele cu suspendare, altele cu executare. Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008 în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul a fost estimat de DNA la 114 milioane de euro.

 

 

×
Subiecte în articol: radu mazare