x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

29 Apr 2020   •   15:29
Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Acesta este acuzat că a primit mită 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar pe perioadă determinată. Dosarul va fi judecat de magistrații Tribunalului București.

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Procurorii DNA îl acuză pe medic că a primit 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar pe perioadă determinată. Potrivit procurorilor, banii i-au fost dați în decembrie 2018, atunci când Mircea Beuran era preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Un medic de la Spitalul Floreasca l-a denunțat pe Mircea Beuran. „Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria , ca sursă personală de venituri ilicite. (...) Fapta inculpatului este cu atât mai condamnabilă, în contextul corupţiei din domeniul medical/universitar, cu atât mai mult cu cât nivelul (ridicat) de salarizare al unui medic ar trebui să aibă corespondent în integritatea acestuia”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti din luna februarie, atunci când medicul a fost arestat la domiciliu.ţă>

Mircea Beuran se află acum sub control judiciar în acest dosar, iar anchetatorii au pus sechestru pe un cont bancar al medicului, pentru recuperarea sumei de 10.000 de euro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mircea Beuran