x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Nou dosar DNA pentru retrocedări ilegale

Nou dosar DNA pentru retrocedări ilegale

30 Mar 2017   •   11:46
Nou dosar DNA pentru retrocedări ilegale

Procurorii DNA au deschis un nou dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, joi fiind citaţi la audieri foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP pentru a li se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. 

Prima care a venit la audieri a fost Ingrid Mocanu, fost vicepreşedinte al ANRP şi fostă consilieră a lui Gabriel Oprea. 

Ingrid Mocanu a declarat că este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu supraevaluarea unui teren din centrul Bucureştiului, prejudiciul fiind de aproximativ un milion de euro. 

"Dosarele acestea au ajuns modalităţi de a acoperi diverse rahaturi pe care le face DNA. Eu m-am săturat să merg în instanţă şi să explic că nu am luat niciun leu, niciodată, că nu cunosc pe nimeni dintre cei cărora le-am dat despăgubiri. M-am săturat. Eu o să fac plângeri penale şi sesizări procurorilor care nu înţeleg să îşi facă treaba aşa cum scrie în lege. (...) În 2008, valoarea terenului din centrul Bucureştiului era de 2 milioane de euro. (...) M-am săturat să aud la televizor că sunt o mafioată de la ANRP", a spus Ingrid Mocanu. 

La sediul DNA s-a prezentat şi fostul deputat Theodor Cătălin Nicolescu. 

Tot joi sunt aşteptaţi la audieri Ingrid Zaarour, fost preşedinte al ANRP, dar şi alţi foşti membri din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor. AGERPRES

×