x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Operațiune de amploare a DIICOT în Portul Constanța, într-un dosar de trafic cu material lemnos

Operațiune de amploare a DIICOT în Portul Constanța, într-un dosar de trafic cu material lemnos

12 Oct 2016   •   19:03
Operațiune de amploare a DIICOT în Portul Constanța, într-un dosar de trafic cu material lemnos

72 de percheziții domiciliare au fost efectuate de procurorii DIICOT Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Pitești, Craiova, Bucuresti, Alba, Sibiu, Gorj, Maramureș, Teleorman si Hunedoara precum și polițiști de la porturi maritime într-o cauză privind destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în tăiere de arbori și furt de arbori

 "În perioada 2014-2016, suspectul C. V. a coordonat activitățile infracționale desfășurate de către membrii grupului infracțional organizat, referitoare la tăierea fără drept de arbori, la sustragerea de material lemnos, la transportul, la primirea materialului lemnos, la prelucrarea materialului lemnos, la valorificarea materialului lemnos, la vânzarea utilajelor, a cherestelei, precum și la însușirea de sume de bani din gestiunea societății comerciale.(...) În cazul tăierilor ilegale, suspectul C. V. le trasa sarcini echipelor de exploatare în sensul ascunderii urmelor de tăiere ilegală (folosirea vopselei de culoare roșie ce trebuia aplicată pe alți arbori, după ce arbori anterior semnați de către organele silvice erau tăiați, scoaterea cioatelor aferente arborilor tăiați ilegal)", se arată în comunicatul DIICOT.

Ulterior lemnul era prelucrat în cadrul unei fabrici din județul Vâlcea și apoi transportat în Portul Constanța pentru export către țările arabe.

Cheresteaua a fost subfacturată în cadrul unui circuit format din 4 societăți comerciale, diferența de bani nefiscalizată fiind însușită de către membrii grupului infracțional.

Prejudiciul cauzat numai pentru un an din perioada investigată, a fost stabilit la o valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate documente contabile, 5 laptopuri, 6 HDD-uri, suma de 362.335 lei, bijuterii din aur 100 de piese, 5 ceasuri din aur și suma de 7600 euro.

×