x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Parlament: Gorghiu vrea ca Toader să vină la Comisia pentru justiţie; Iordache spune că ministrul este în concediu

Parlament: Gorghiu vrea ca Toader să vină la Comisia pentru justiţie; Iordache spune că ministrul este în concediu

02 Iul 2018   •   12:53
Parlament: Gorghiu vrea ca Toader să vină la Comisia pentru justiţie; Iordache spune că ministrul este în concediu

Senatorul liberal Alina Gorghiu a propus luni suspendarea lucrărilor Comisiei speciale pentru legile Justiţiei ca să fie prezent şi ministrul Tudorel Toader, pentru a-şi spune punctul de vedere asupra mai multor amendamente, în special cele referitoare la abuzul în serviciu. 

Mai mult, deputatul USR Stelian Ion a solicitat suspendarea lucrărilor până când Comisia de la Veneţia îşi va spune punctul de vedere. 

"Comisia de la Veneţia şi-a spus punctul de vedere în legătură cu abuzul în serviciu", a replicat deputatul UDMR Marton Arpad. 

Alina Gorghiu a detaliat că procedura intervine în momentul în care un argument sau o declaraţie din sală impune această procedură: "Pe procedură, orice parlamentar membru al comisiei poate interveni oricând. (...) Sunt esenţiale aceste informatii şi poziţia domnului ministru. E cazul să suspendăm lucrările pentru o oră - o oră şi jumătate, să vină dl Toader să spună despre ce e vorba în propoziţie. 

"În acest moment este în concediu (ministrul Justiţiei - n.r.)", a replicat preşedintele comisiei, Florin Iordache. "Am epuizat acest subiect", a adăugat el, iar şedinţa comisiei continuă. 

La şedinţa comisiei parlamentare speciale este prezentă Sofia Moţ, secretar de stat în Ministerul Justiţiei. AGERPRES

×