x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziiții de AMPLOARE pentru obținerea ilegală de indemnizaţii pentru creşterea copilului. Prejudiciu URIAȘ

Percheziiții de AMPLOARE pentru obținerea ilegală de indemnizaţii pentru creşterea copilului. Prejudiciu URIAȘ

20 Ian 2022   •   09:23
Percheziiții de AMPLOARE pentru obținerea ilegală de indemnizaţii pentru creşterea copilului. Prejudiciu URIAȘ
Sursa foto: ThinkstockPhotos

În această dimineață se efectuează 53 de perheziții domiciliare la persoane suspectate că au obţinut ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului. Acestea au folosit documente false. Prejudiciul se ridică la peste 5,5 milioane lei. Investigațiile sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Dosarul penal vizează infracţiunile de înşelăciune, fals şi uz de fals. Vor fi audiate 48 de persoane.

Astfel, 66 de persoane fizice au indus în eroare reprezentanţii Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti, în perioada 2017 - 2020.

Aestea au primit ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului, prin depunerea unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcţia şi remuneraţia primită.

Persoanele în auză au primit indemnizaţii între 2.000 şi 8.000 de lei/lună, prejudiciind bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5,55 milioane de lei.

Acţiunea este întreprinsă de poliţişti din IGPR, Poliţia Capitalei, IPJ Ilfov, IPJ Călăraşi, IPJ Neamţ, IPJ Prahova şi IPJ Vrancea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. 

×
Subiecte în articol: indemnizatii crestere copil