x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții în București, Argeș și Dâmbovița la suspecți de camătă și trafic de persoane

Percheziții în București, Argeș și Dâmbovița la suspecți de camătă și trafic de persoane

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   09:24
Percheziții în București, Argeș și Dâmbovița la suspecți de camătă și trafic de persoane

Polițiștii și procurorii fac miercuri dimineața 13 percheziții în București și în județele Argeș și Dâmbovița la suspecți de camătă și trafic de persoane. Aceștia ar fi dat împrumuturi cu dobânzi de 50-100%, iar pentru recuperarea datoriilor ar fi apelat la amenințări și violență fizică.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au făcut miercuri dimineața 13 percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Argeș și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, trafic de persoane și complicitate la această infracțiune, ambele în formă continuată.

Potrivit polițiștilor, la începutul anului 2023, în municipiul București, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat format din opt membri, având ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și trafic de persoane.

Astfel, în perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, trei persoane, inițiatorii grupului infracțional, ar fi acordat, fără a fi autorizați, împrumuturi mai multor persoane, de la care ar fi perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 50% și 100 %, iar pentru recuperarea datoriilor și implicit obținerea unor foloase materiale necuvenite, ar fi recurs la amenințări, intimidări și chiar la violență fizică exercitate în mod direct sau prin intermediul celorlalți membri ai grupului infracțional.

De asemenea, în aceeași perioadă, aceștia ar fi recrutat, din zona Gării de Nord, persoane fără adăpost, unele cu afecțiuni psihice ori vicii, și prin diferite metode de constrângere (îndatorare excesivă și sistematică, supravegherea și controlarea activităților întreprinse, agresiuni fizice, intimidări și amenințări) le-ar fi exploatat, obligându-le la practicarea cerșetoriei.

Audierile se vor desfășura la sediul DIICOT – Structura Centrală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii camata