x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 10 milioane de lei

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 10 milioane de lei

28 Feb 2017   •   10:57
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 10 milioane de lei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează, marţi, mai multe percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 10 milioane de lei.


"În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (...), efectuează 19 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediile sociale şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii unor firme din domeniul construcţiilor, publicităţii şi comerţului, a infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, persoanele implicate sunt suspectate că au evidenţiat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori au evidenţiat alte operaţiuni fictive.

"În fapt, în contabilitate ar fi fost înregistrate facturi emise de 'societăţi-fantomă' (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), controlate de persoanele bănuite, precum şi documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din banii achitaţi fiind retrasă ulterior, în numerar", se mai arată în comunicat.

După finalizarea descinderilor, cinci persoane vor fi conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică. De asemenea, vor fi puse în aplicare 60 de ordonanţe de ridicare de înscrisuri de la alte firme, despre care există date că ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de societăţile-fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate, a fost estimat la 10 milioane de lei.

La descinderi participă şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov. AGERPRES

×
Subiecte în articol: perchezitii